Diqus

Thursday, July 2, 2015

Maggie (2015) USA, Regi: Henry Hobson




















Zombie-drama på bondelandet!

Maggie handler om jenta Maggie (Abigail Breslin) som har blitt bitt av en zombie. Men i denne filmen så er det ikke slik at man blir til zombie momentant. Nei, her ser vi ei jenta som over lengre tid blir dårligere og dårligere, og som går nærmere skjebnen som zombie. Maggies far som spilles av Arnold Schwarzenegger gjør alt han kan for å beskytte datteren og ikke slippe henne til myndighetenes karantene.

Maggie har absolutt et godt utgangspunkt, og det er deler som fungerer temmelig godt her. Jeg er veldig interessert i å se hvordan kroppen og psyken til Maggie forvandles over tid. Synes også Abigail Breslin for så vidt gjør en god nok jobb. Hun ser ødelagt og redd ut. Men, og dette er ett stort men generelt så synes jeg Arnie ødelegger i de scenene han er med i. Heldigvis er han mindre med fra midten av filmen, men fy søren så dårlig han er her, skjønner faktisk ikke hvorfor han har blitt castet i denne filmen i det hele tatt. Det blir bare helt feil, han går bare rundt og er Arnold Schwarzenegger, det er aldri troverdig når han er lei seg eller glad. Nei, her kunne man godt brukt en annen skuespiller. Hun som spiller moren til Abigail er også rimelig dårlig. Hun spiller jo ikke kan det virke som.

En ting jeg syntes var litt rart var at lillebroren til Maggie var med en scene i filmen, og etterpå så fikk vi ikke se han noen gang i filmen igjen. Forstod ikke helt hva som var poenget med å ha han der til å begynne med.

Maggie er ikke en altfor lang tid, og som sagt funker godt selv delene med Maggie der vi bare ser henne bli dårligere og dårligere i formen. Skulle ønske det faktisk var enda mer fokus på dette en det uinteressante forholdet mellom henne og faren, som mest av alt blir ødelagt av Arnie.
Det er ikke veldig mye action i Maggie, så de som ser for seg en zombie-film med masse trøkk må nok se andre steder.

Helt midt på treet film som skal ha for at den prøver noe annerledes med zombie-genren, hadde man bare ikke hatt med Arnold så kunne nok dette blitt så mye bedre. Dette er jo Henry Hobsons langfilm-debut, så det kan jo hende han finner sin stemme etter hvert. Vi får se.

No comments:

Post a Comment