Diqus

Sunday, July 5, 2015

Destino (2003), Frankrike, USA, Regi:Dominique Monfery













Rar reise

Destino er en animert kortfilm som egentlig var ment som et samarbeid mellom den surrealistiske kunstneren Salvador Dali og Walt Disney i 1946, filmen ble skrinlagt med bare 20 sekunders film lagd.

Derfor var det en sann glede i 2003 da Destino ble sluppet løs, moderne animatører satte sammen en syv minutter lang kortfilm basert på ideen til Dali og Disney. Og man kan trygt si at det er verdig både Disney og Dali.

Vi følger en vakker kvinne som vandrer av gårde på utkikk etter sin tapte kjærlighet. Underveis skjer mye rart. Maur kommer ut av en hånd og forvandles til syklende Franskmenn for å nevne en ting. Kvinnen blir også blant annet forvandlet til et løvetann-blad. Om hun finner sin kjære er ikke noe jeg skal svare på her, men kan jo si at det er en veldig rar reise vi er vitne til, og det finnes nok ikke bare en måte å tolke alt det rare som skjer i denne sære kortfilmen. Det er noe veldig drømmende over det hele.

Man kan trygt si at filmen er som å se et Dali-bilde i bevegelse sauset inn med litt god Disney-animasjon. Det er stort sett gammeldags animasjon, men dukker opp noe digitalt her og der. Det er vel dette man kan kalle vakker surrealisme. Musikken i filmen er en sang som er veldig gammeldags-disney.

Destino er veldig kul hvis man er ute etter en rar, men samtidig vakker film som har en helt fantastisk animasjon.

Se filmen her

No comments:

Post a Comment