Diqus

Sunday, June 28, 2015

Shield of Straw (2013), Japan, Regi: Takashi Miike




















Rettferdighetens kvaler


En uhelbredelig syk milliardær (Tsutou Yamazaki) utlover en dusør til de som klarer å drepe en psykopat (Tatsuya Fujiwara) som drepte hans syv år gamle barnebarn. Dette fører til at veldig mange er ute etter å drepe psykopaten. Psykopaten i frykt for sin egen sikkerhet melder seg selv til politiet. Her blir det bestemt at han skal sendes til Tokyo for å dømmes der. Ett team på fem ledet av Kazuki Mekari (Takao Ohsawa) får i oppdrag å levere han til Tokyo.

Shield of Straw er regissert av den alltid like produktive Takashi Miike. En regissør jeg har sett veldig mange filmer av. På grunn av hans produktivitet lager han alt fra veldig bra filmer til veldig dårlige filmer. Jeg har lagt merke til at denne filmen generelt har fått midt på treet mottakelse.
Jeg synes dette var en veldig spennende thriller der man hele tiden sitter å venter på hva som skjer, blir psykopaten drept på veien? Hvem dreper han? osv. osv.
Filmen tar også opp moralske spørsmål om det er riktig å la han leve eller om det er mer riktig å bare drepe han. Og filmen gjør det ikke lett for noen å ville la denne ufordragelige drittungen av en psykopat få leve. Man ser jo hele tiden at dette er vanskelig for de gode i filmen også.

Skuespillerne fungerer veldig godt. Tatsuya Fujwara spiller skikkelig ekkelt, hadde flere ganger lyst til å gå inn i skjermen å kvele han. Takao Ohsawa gjør en god figur som politimannen som gjør sitt ytterste beste for å være rettferdig til tross for at han sliter med indre demoner. Tsutomu Yamazaki som den gamle milliardæren er en kar jeg heller ikke klarte å få sympati med. Greit, han har mistet barnebarnet sitt, men han setter jo pokker meg uskyldige liv i fare gjennom hele filmen.

Så er man ute etter en spennende film med et smått provoserende tema, så kan nok denne vær ganske så fortreffelig. Etter min mening en svært god Takashi Miike-film, men ikke forvent en sær film fra Miike med denne.

No comments:

Post a Comment