Diqus

Saturday, June 20, 2015

How to Use Guys With Secret Tips (2013), Sør-Korea, Regi: Lee Wonsuk

















It's a man's world! 

Vi møter Lee Si-young i rollen some Choi Bo-na, en assistent-regissør i et reklamebyrå. Hun føler seg hele tiden sidesatt av sine mannlige kolleger, særlig av sin selvopptatte sjef. 
En kveld etter en tøff dag på jobben møter hun på en mann (spilt av Park Young-Keu) som selger selvhjelpsvideoer. Choi kjøper ett sett med med videoer som viser hvordan man skal kontrollere det andre kjønn. Choi får stor suksess med triksene hun lærer fra disse videoene. Hun klar også å få oppmerksomheten til superstjerna/klysa Lee Seung-jae (spilt av Oh Jung-se). 
Dette er en romantisk komedie. Jeg har sett mange kalle dette den beste Sør-Koreanske rom-comen siden My Sassy Girl. Nå er det fryktelig lenge siden jeg så My Sassy Girl, så den kan jeg ikke sammenligne med. Men jeg må innrømme at det var veldig mye morsomt her. Det morsomste er de videoene hun ser på der hun lærer alt fra hvordan smile til hvordan gi komplimenter til menn. Park Young-Keu er også veldig festlig som selvhjelpsguruen. 
Visuelt sett ser filmen veldig fin ut, liker også godt at det kommer ting som snakkebobler, og det var veldig morsomt tidlig i filmen når Bo-na ble pakket inn i en gigantisk pappeske. 
Det er på humoren filmen scorer best, det er veldig mye humor frem til de 30 siste minuttene, da blir det litt mer drama, noe som ikke fungerte så veldig bra, og det ble ganske så klisje-fylt, synes også slutten var temmelig tafatt. Jeg synes Si-young er nokså sjarmerende i denne filmen, hun er litt klønete og i veien, er også artig å se hvor mye hun prøver ut triksene. Men jeg skjønte ikke helt hvorfor hun var så interessert i Lee Seung-jae, mannen er jo en skikkelig klyse og ganske ofte en drittsekk i filmen. Jung-se klarer fint å spille superklyse, synes ikke han funket så bra når han skulle vise seg som sårbar (igjen dette med at filmen ikke kler drama så godt). Jeg tror kanskje mye av grunnen til at drama delen ikke funker er at dette også er karakterer man ikke bryr seg så veldig om. Man vil heller se de i komiske situasjoner. Heldigvis så er det mer humor enn drama. 
Så for all del, er man på utkikk etter en festlig komedie med god humor så er den temmelig god. Se bort i fra det stygge coveret, så skal du se at det kanskje er mer med denne filmen.


No comments:

Post a Comment